Masih MENCARI...

Kawan-Kawan KIta..

Wednesday, December 15, 2010

Sharing Is caring..

Buah Cempedak di Luar Pagar,
Ambil Galah Tolong Jolokan,
Saya Mak Orang baru Nak belajar,
Kalau Salah Tegur-tegurkan..


Kita dah jatuh cinta, dengan saper? dengan barang barang purba..huhuhuhu..
Kita memang suka dengan barang antik, tapi memandangkan harganyer yang tinggi melampau kekadang macam tersentak aje hati. Tapi tu lah demi cinta, Uwang habis tak perdoli...
Jadi bila difikir melabur dalam barang antik nie pun berbaloi jugak.

Yang paling kita minat kan, radio lama ngan gramaphone.. muhahahaha.. sah-sah lah ramai ingat ada bersusun radio ngan gramaphone kat umah kita. Minta maap lah tak ada pun, sebab kita mampun tengok aje, buat masa nie. Tapi kita tetap berusaha juga.

Tapi cinta kita berputik dengan pinggan mangkuk lama. Kita tengok otai2 PML punya koleksi bukan main lagi jeling2 kat kita. Yang paling kita minat BUNGA KANGKUNG.
Masa memula tengok, kita terngaga sensorang pasal apa tau, pinggan mangkuk nie bukan main banyak kita sedekat kat pekerja kotrak suami kita. Asal ada aje pekerja baru musti kita bagi pinggan lama ni kat diorang.Bunga Kangkung... inspirasi.. BK yang kita suka bukan yang ini


Sekarang mula ler rasa menyesal lah pulak. Dah ler harganya mahal. Kalau mahal pun bukan senang nak jumpa. Mak aiiii... kenkadang terbeliak juak biji mata bila sebiji senduk BK harga sampai RM100. Bila cerita kat mak kita. dia kata dulu tak ada harga pun, sebijik baru RM0.80.
Sekarang sudu pun dah Rm4-Rm5. Dah tu camanoo...Bunga Kangkung Pujaan Hatikuuu...

Anyway.. akan kita gagahi juaaa.. megumpul ahli keluarga Bunga Kangkung kita...
Pada otai-otai atau pengumpul tegar.. tunjuk ajar amat dihargaii..No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...